Derfor kan du ikke spise dig rask....

01. nov 2018

Spis dig sund og rask – Spis dig glad – Spis dig slank - Spis dig yngre …….


Der er så mange overskrifter, der ”lover” dig at du kan spise dig glad, rask, slank, sund, symptomfri, yngre,….. ja- vi kan fortsætte listen.

Der er også mange personer, der kan spise sund, slank, rask, glad, yngre og symptomfri…….– Men ikke ALLE!
 

Hvorfor det ?

 

Din stress tilstand er afgørende for om du kan spise dig kan spise sund, slank, rask, glad, yngre og symptomfri……..!

Hvis du er i en stresstilstand (både bevidst eller ubevidst), så vil kroppens andre systemer som stofskifte, energiforbrug, immunforsvar, fordøjelse, hjerte-kar kredsløb, afgiftning, hormonproduktion være påvirket af stressresponsen.
Når kroppens stressrespons er aktivt, så påvirkes hovedpartens af kroppens funktioner, og ”blokerer” for at disse systemer kan fungere optimalt.

Det viser sig eksempelvis ved, at det kan være sværere at blive gravid, når man er stresset, eller at man får problemer med maven og fordøjelsen, hvis man er stresset. Nogle tager på, når de er stresset – andre igen, taber sig. Gener i overgangsalder, eller gener op til menstruation (PMS) bliver værre, når man er stresset. Og der er mange flere eksempler....
 

”Jamen jeg er da ikke stresset!”


Kroppen er så smart indrettet, at den søger for vores overlevelse som det allerførste.

Er der fare på fædre, så handler det om at sikre, at vi overlever. Vores hjerne og nervesystem scanner hele tiden for om der er fare på færde. Hvis hjernen opfatter at der er noget, som er farligt, så aktiveres vores stressrespons, så vi er klar til at kæmpe eller flygte – altså sikre overlevelse. Overlevelse kræver blandt andet, at vi har kalorier (energi) til rådighed i kroppen. Energi lagrer vi i kroppen som fedt. Derfor kan det være svært at tabe sig hvis man er stresset.

 

”Jamen der er da ikke fare på færde i Danmark! ”


Vi har ikke krig i Danmark, og der er husly og mad (enkelte dog undtaget), så hvor er farerne henne ?
 
”Farerne” er i dit liv, i din familie, på din arbejdsplads, hos din svigermor, i hjemmet, i trafikken, i Netto…..

Vores hjerne og vores nervesystem kender ikke forskel på om du er ved at dø af hungersnød, blive spist af en tiger, eller om du er ved komme 5 minutter for sent til din aftale.

Vores hverdags små-stress episoder aktiverer kroppens stressrespons på samme måde som de ”virkelige farer”, som tigeren der er ved at æde dig, hvis ikke du gør noget nu!
 
Kortisol er vores langtids stresshormon. Kortisol er sladrehanken, der fortæller om vores stressniveau. Hvis du har for høj eller for lav kortisol, så er du måske en af dem, der ikke kan spise sund, slank, rask, glad, yngre og symptomfri.
 
Jeg har lavet et skema med symptomer på høj og lav kortisol, så du kan teste dine kortisol niveauer.

Tjek dine kortisol niveauer
 

Jeg møder mange mennesker i klinikken, der spiser sundt og ”rigtigt”, men som alligevel har symptomer, er syge eller bare ikke er ”sig selv”.
Ofte finder vi ud af, at deres kortisol niveauer er ude af balance.

Ved at arbejde med at slukke stressresponsen med metoder, der aktiverer vores parasympatiske nervesystem, som står for ro og hvile, kan man få det bedre.
 

Om Komplementær Hormonterapi

Komplementær Hormonterapi er koblingen mellem den "alternative" og konventionelle medicin, hvor holistisk tankegang møder moderne videnskab.

Som komplementær hormonterapeut arbejder jeg med at finde rodårsagen hos mine klienter frem for at symptombehandle med udgangspunkt i Functional Medicine paradigmet.

Ved hjælp af oplysninger om symptomer og gener, sygdomme, familiemæssige sygdomme, kostdagbøger, livsstil og laboratorietests, identificerer jeg rodårsagen.

Jeg årsagsbehandler og udarbejder skræddersyede personlige sundhedsprogrammer med tilførsel af næringsstoffer, nervesystemsafbalancering, funktionelle kostplaner og evt. bioidentiske hormoner.

Dermed identificerer og behandler jeg rodårsagen til hormonelle ubalancer i modsætning til at fjerne symptomerne, eksempelvis med medicin.

 

Copyright © Lise BøgstedSitemap | Cookiepolitik | Privatlivspolitik