Derfor skal du holde (efterårs)ferie

22. nov 2017

Det blikstille vand og det store hav med sus og brus – og alligevel et og samme hav. Fascinerende….

Måske skal vi starte et andet sted …skal du holde efterårsferie ? 
Lad os lige grave et spadestik dybere – Hvorfor skal du egentlig holde ferie ?

Ud over du måske har skole ferie, fordi at skolen er lukket i uge 42  eller at du  måske har optjent dine feriepenge og din arbejdsgiver siger, at du skal afvikle nogle af dine feriedage eller flextimer, så er der en rigtig god grund til at du skal holde ferie ind i mellem.

Ja, det er selvfølgelig mange gode grunde til at holde ferie. Jeg kan da hurtigt komme på mange gode grunde; det er fedt at sove længe, der er tid til at gå i biffen midt på dagen eller at rejse væk og slappe af og opleve noget nyt.

Men tilbage til den ene rigtig gode grund til at du skal holde ferie;

Din hjerne har brug for slappe af og lave ingenting. Og jeg mener INGENTING.

 

Din hjerne er ikke bygget til altid at være i gang. Det er ganske simpelt; inaktivitet er en forudsætning for aktivitet. Hvis du altid er aktiv (fysisk/psykisk), så brænder du sammen (Og det er lige her at jeg taler af personlig erfaring ;-)

Indimellem har du brug for at lave ingenting, ikke at foretage dig noget, ikke at tænke, planlægge, drømme. Du og din hjerne er rigtig meget på, både når du er vågen og når du sover.

Så det at holde ferie kan være en rigtig god anledning til at slappe af og lave ingenting, at komme væk fra hverdagen, dit arbejde, dine rutiner. Forandring fryder altid, og selvfølgelig er det fedt at holde ferie. Men det at slappe af, kræver så at du ikke laver en masse planer og aftaler om hvad der skal ske i ferien. Lidt men godt.

Mindfullness er en rigtig god måde til at øve sig i at give hjernen og kroppen fred, og at lære at foretage sig ingenting. Bare at være i nuet – det er meget svært – især hvis du ikke er trænet.

Så du skal mestre at være både det blikstille hav og det brusende hav med store bølger inden i – inaktivitet og aktivitet !

Om Komplementær Hormonterapi

Komplementær Hormonterapi er koblingen mellem den "alternative" og konventionelle medicin, hvor holistisk tankegang møder moderne videnskab.

Som komplementær hormonterapeut arbejder jeg med at finde rodårsagen hos mine klienter frem for at symptombehandle med udgangspunkt i Functional Medicine paradigmet.

Ved hjælp af oplysninger om symptomer og gener, sygdomme, familiemæssige sygdomme, kostdagbøger, livsstil og laboratorietests, identificerer jeg rodårsagen.

Jeg årsagsbehandler og udarbejder skræddersyede personlige sundhedsprogrammer med tilførsel af næringsstoffer, nervesystemsafbalancering, funktionelle kostplaner og evt. bioidentiske hormoner.

Dermed identificerer og behandler jeg rodårsagen til hormonelle ubalancer i modsætning til at fjerne symptomerne, eksempelvis med medicin.

 

Copyright © Lise BøgstedSitemap | Cookiepolitik | Privatlivspolitik