Sagen er overhovedet ikke bøf !

22. nov 2017

Vidste du at vegetarer lever længere ?

Ja, den er god nok.

Vegetarer har en højere gennemsnitlig levealder end ikke vegetarer. Hvorfor mon det ?

Er det fordi at de ikke spiser kød ? Eller er det fordi, at de spiser mere sundt ved at spise mere grønt, og flere af de umættede fedtstoffer fra de vegetabilske ?

Svaret må være at det er formodentlig er en kombination.

Jeg har samlet nogle få korte beskrivelser af hvad der kan tale for at nedsætte indtaget af kød fra firbende dyr.

Læs med her:

Kød fra firbenede dyr, især svin og okse, indeholder proteiner, som er mere besværlige for kroppen at nedbryde. Hvis ikke man har en tip top fordøjelse (og det har de færreste), og måske problemer med for lav mavesyreproduktion, så er det problematisk for fordøjelsen at sikre en ordentlig nedbrydning af proteinerne  til aminosyrer. Og den nedbrydning til aminosyrer, er nødvendigt for at sikre en god optagelse af proteinet i kroppen.

Endvidere så er den type fedt, der er i okse og svinekød medvirkende til at øge graden af inflammation i kroppen. Og det gælder især hvis man i forvejen får for få omega-3 fedtsyrer fra kosten. Omega-3 findes især i sild, makrel, laks, fiskerogn, og lidt i hørfrø, valnødder, hamepfrø, chiafrø og alger. Og det bliver endnu værre med inflammationsgraden, hvis man får for meget omega-6 fra dårlig kilder så som varmebehandlede planteolier og hærdet fedtstof.

Noget andet er, at okse- og svinekød er syredannende, når det er omdannet i kroppen. Det medvirker til at det er sværere at opretholde den let basiske pH værdi i blodet. Og det er meget vigtigt, at blodet har et helt bestemt pH værdi (7,365) for at blodkredsløbet kan varetage de funktioner som det skal. Her menes iltning, udskillelse affaldsstoffer, væskebalance, blodcirkulation og blodtryk, transport af næringsstoffer og ikke mindst hormoner.

Især personer med gigtsymptomer oplever ofte en bedring på vegetarisk kost, eller ved at udelade svine- og oksekød.

Hvis (eller når) man spiser svine- eller oksekød, så vælg kød fra fritgående og økologiske dyr. De har en bedre fedtsyre sammensætning. De smager bedre. De har levet et mere normalt dyreliv end de dyr, der ikke er fritgående.

Har du spørgsmål om sundhed, kost eller trivsel ? Så svarer jeg gerne –  stil dine spørgsmål på Facebook.

Om Komplementær Hormonterapi

Komplementær Hormonterapi er koblingen mellem den "alternative" og konventionelle medicin, hvor holistisk tankegang møder moderne videnskab.

Som komplementær hormonterapeut arbejder jeg med at finde rodårsagen hos mine klienter frem for at symptombehandle med udgangspunkt i Functional Medicine paradigmet.

Ved hjælp af oplysninger om symptomer og gener, sygdomme, familiemæssige sygdomme, kostdagbøger, livsstil og laboratorietests, identificerer jeg rodårsagen.

Jeg årsagsbehandler og udarbejder skræddersyede personlige sundhedsprogrammer med tilførsel af næringsstoffer, nervesystemsafbalancering, funktionelle kostplaner og evt. bioidentiske hormoner.

Dermed identificerer og behandler jeg rodårsagen til hormonelle ubalancer i modsætning til at fjerne symptomerne, eksempelvis med medicin.

 

Copyright © Lise Bøgsted | Cookiepolitik | Privatlivspolitik