Vidste du det om komælk ?

21. nov 2017

Hvorfor ikke KOMÆLK ??

Jeg får mange spørgsmål om hvorfor man ikke skal drikke komælk.

Jeg har prøvet at lave en kort opsummering af hvorfor her :

Hvis man sammenligner komælk og modermælk, så er de rent kemisk ret forskellige i indhold. 
Komælk er designet til at få en kalv til at vokse meget og hurtigt. Indholdet i modermælk er anderledes både hvad angår indholdet af hormoner, proteiner og immunforsvarsopbyggende stoffer.

Så kort sagt er komælk ikke designet til at være til at være en naturlig fødekilde for mennesker.

 

Det kommer sig også til udtryk ved, at mælkeproteinet kasein hos nogle mennesker går ind og bliver omdannet til morfin lignende stoffer, som forstyrrer hjernens kemi. Det ses fx hos børn, der har ADHD eller kognitive vanskeligheder.

 

Andre personer kan ikke eller har problemet med at nedbryde LAKTOSE (mælkesukker), og har gener som ondt i maven, oppusthed, diarre/forstoppelse.

 

Komælk virker SLIMDANNENDE, og kan medvirke til problemer med slimdannelse i halsen. 
Endvidere så medvirker komælk til at opretholde en kronisk betændelses tilstand (INFLAMMATION) i kroppen.

 

Hos børn, der ikke tåler mælk, og som indtager mælkeprodukter er der flere tilfælde af mellemørebetændelse.

 

Kronisk INFLAMMATION er en underliggende tilstand ved mange sygdomme og ubalancer som overvægt, diabetes, hjerte-kar sygdomme, depression, demens, Alzheimers, PCO, endometriose, infertilitet, adfærdsforstyrrelser, stofskifte lidelser mm.,

 

Og så er det faktisk sådan at vi har vi sværere ved at optage den mængde calcium, der er i komælksprodukter end den calcium der er i grøntsager, frø, mandler og kerner (altså de vegetabilske kilder). 
Det betyder at selvom der er forholdsmæssigt meget calcium i mælk, så udnytter vi den ikke, fordi vi ikke optager den.

 

Har du tænkt over at Danmark (sammen med Finland) er de land i verden, der har den største forekomst af KNOGLESKØRHED ?? Og det er selvom vi også er et af de lande, der drikker mest komælk….

Så det er en myte, at mælk giver stærke knogler !

 

Jeg håber at du blev klogere ?

Kærligst Lise

Om Komplementær Hormonterapi

Komplementær Hormonterapi er koblingen mellem den "alternative" og konventionelle medicin, hvor holistisk tankegang møder moderne videnskab.

Som komplementær hormonterapeut arbejder jeg med at finde rodårsagen hos mine klienter frem for at symptombehandle med udgangspunkt i Functional Medicine paradigmet.

Ved hjælp af oplysninger om symptomer og gener, sygdomme, familiemæssige sygdomme, kostdagbøger, livsstil og laboratorietests, identificerer jeg rodårsagen.

Jeg årsagsbehandler og udarbejder skræddersyede personlige sundhedsprogrammer med tilførsel af næringsstoffer, nervesystemsafbalancering, funktionelle kostplaner og evt. bioidentiske hormoner.

Dermed identificerer og behandler jeg rodårsagen til hormonelle ubalancer i modsætning til at fjerne symptomerne, eksempelvis med medicin.

 

Copyright © Lise Bøgsted | Cookiepolitik | Privatlivspolitik