Symptomer på lavt stofskifte

04. jul 2022

Ved du hvad symptomerne på lavt stofskifte er? Hvis ikke, så læs med her og bliv klogere på, hvad stofskifte egentlig er, og hvilke symptomer, der kan pege i retning af, at du døjer med lavt stofskifte.

 

Stofskiftet sørger for energi til kroppen

Stofskiftet er energidannelsesprocessen i kroppen. Det er stofskiftet, der sørger for at danne energi til de forskellige processer i kroppen, som har brug for det. De energikrævende processer er helt basale funktioner, blandt andet:

  • Vejrtrækning
  • Fordøjelse
  • Bevægelse
  • Reparation og udskiftning af celler
  • Afgiftningsfunktioner
  • Dannelse af hormoner

 

Symptomer på lavt stofskifte

Hvis du mangler stofskiftehormoner, eller hvis stofskiftehormonerne ikke virker, som de skal, kan du have lavt stofskifte. Der er flere symptomer på lavt stofskifte, som du med fordel kan være opmærksom på. Du vil blandt andet kunne opleve:

  • Træthed – både fysisk og psykisk
  • Hårtab – håret fald ud eller knækker
  • Vægtøgning – selvom du gør, som du plejer

Herudover kan du opleve symptomer som muskelsvaghed, kuldskærhed, usunde eller flækkede negle, koncentrationsbesvær, forhøjet kolesterol og forstoppelse.

 

Ovenstående lidelser eller symptomer kan også skyldes andre ting, men lider du af lavt stofskifte, vil du kunne opleve flere af disse symptomer.

Heldigvis har du mulighed for at gøre en indsats ved at blive klogere på dit stofskifte og finde ud af, hvordan du gennem kost, kosttilskud, nervesystemsafbalancering og livsstilsændringer kan øge dit stofskifte og dermed undgå mange symptomer på lavt stofskifte.

 

Med stofskiftemedicin kan du stadig opleve symptomer på lavt stofskifte

Døjer du med lavt stofskifte, findes der også medicin, som kan afhjælpe flere af symptomerne. Selvom du tager stofskiftemedicin, kan du dog alligevel godt opleve flere af de symptomer, som medicinen ellers skulle afhjælpe. Her er det vigtigt at påpege, at det ikke er dig, der er noget galt med. Der er flere, der oplever, at stofskiftemedicinen ikke har den ønskede effekt.

 

En grund hertil kan være mangel på mineraler som for eksempel zink og selen, der kan hindre at stofskiftemedicinen virker effektivt. Men heldigvis kan du her selv gøre en indsats, så du kan få det bedre.

 

Få styr på dit stofskifte

I nogle tilfælde er det også en mulighed at behandle lavt stofskifte uden medicin. Det kommer dog ofte an på, hvad der ligger til grund for det lave stofskifte. Derfor er det altid vigtigt at finde frem til de bagvedliggende årsager. Derfor benytter jeg mig af laboratorieanalyser, som kan give et grundigt billede af, hvad kroppen har brug for.

Ved at kende årsagen til, hvorfor du lider af lavt stofskifte, kan du finde den helt rigtige behandling. I mange tilfælde vil en stor del af symptomerne kunne forsvinde ved, at du bliver opmærksom på, hvordan kost, kosttilskud, motion og stressreduktion kan hjælpe din krop, så den selv kan varetage produktionen af de nødvendige stofskiftehormoner.

 

Book en afklaringssamtale og bliv klogere på dit stofskifte

Oplever du symptomer på lavt stofskifte, eller har du stadig symptomer selvom du får stofskiftemedicin? Og vil du gerne have et personlig forløb skræddersyet til lige netop din situation og din krop?  Så book en gratis og uforpligtende afklaringssamtale hos mig. Her kan vi tale om de gener, du oplever, og hvordan jeg med komplementær hormonterapi og functional medicine behandling kan hjælpe dig med at få styr på stofskiftet, så du får mere energi og overskud, så du kan leve det liv, du ønsker. 

 

Vil du have min hjælp i 6 måneder i et forløb, der får dit stofskifte i balance, så du slipper for dine symptomer?

Så er Plusdage Stofskifteforløbet måske det rigtige for dig?

 

Læs om PLUSDAGE STOFSKIFTEFORLØBET >>>

Om Komplementær Hormonterapi

Komplementær Hormonterapi er koblingen mellem den "alternative" og konventionelle medicin, hvor holistisk tankegang møder moderne videnskab.

Som komplementær hormonterapeut arbejder jeg med at finde rodårsagen hos mine klienter frem for at symptombehandle med udgangspunkt i Functional Medicine paradigmet.

Ved hjælp af oplysninger om symptomer og gener, sygdomme, familiemæssige sygdomme, kostdagbøger, livsstil og laboratorietests, identificerer jeg rodårsagen.

Jeg årsagsbehandler og udarbejder skræddersyede personlige sundhedsprogrammer med tilførsel af næringsstoffer, nervesystemsafbalancering, funktionelle kostplaner og evt. bioidentiske hormoner.

Dermed identificerer og behandler jeg rodårsagen til hormonelle ubalancer i modsætning til at fjerne symptomerne, eksempelvis med medicin.

 

Copyright © Lise BøgstedSitemap | Cookiepolitik | Privatlivspolitik